dimarts, 31 de març de 2015

La Reial Germandat de Jesús Natzarè estrena aquest dimarts la restauració del seu misteri més antic

La Reial Germandat de Jesús Natzarè estrena la restauració del seu misteri més antic.
Es tracta del pas del Natzarè, el primer que va regentar la germandat. Data del 1907. D'aquella època encara se'n conserven les tres imatges de Verònica, Salomé i la Verge Maria. No així la del Natzarè, que va cremar durant la Guerra Civil i es va haver de refer.
La germandat té els seus orígens l'any 1903, fundada per l'arquitecte Ramon Sales Ricomà.
Enguany, la Germandat estrenarà la restauració de tota la peanya, el cap i les mans de les imatges del pas, que ha dut a terme Eustaqui Vallès.
Les millores es podran veure per primer cop aquest Dimarts Sant durant la Processó que l’entitat organitza a partir de les set de la tarda. L’acte comença amb una missa i després es fa un viacrucis per l’interior de l’Església de Sant Francesc.
 Posteriorment, a les vuit, es fa la processó pels carrers de la Part Alta amb els altres dos passos de l’entitat: El Cirineu i Jesús és Despullat de les seves Vestidures.
El recorregut serà per la Rambla Vella, Portalet, Cós del Bou, baixada de la peixateria, plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Major, baixada de Misericòrdia, Portalet i Rambla Vella fins a l'església de Sant Francesc.
La presidenta de l’entitat, Maria Eulàlia Veà, ha avançat a Tarragona Ràdio que de cara a l'any vinent volen renovar els vestits de les imatges de les verges del pas Natzarè.
La Reial Germandat de jesús Natzarè també celebra enguany el cinquè aniversari de la Banda Infantil de Timbals. Per primer cop, s'acompanya d’un grup de cornetes de recent creació.

Noticia de Tarragona Radio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada