dijous, 2 d’abril de 2015

Esmendada del Gremi de Marejants aquest Dijous Sant

El Gremi de Marejants organitza per cinquè any consecutiu l’esmendada, al vespre d’aquest Dijous Sant.
A partir de les set de la tarda, els dos passos de la confraria, el Sant Sopar i el Sant Enterrament, es traslladen des de l’Església de Sant Agustí cap a la Rambla Nova.
L'acte va néixer amb la voluntat de dur els misteris amb major solemnitat des del lloc on es troben habitualment fins a l'escala de la Rambla on són guardats i guarnits per a la recollida i posterior processó del Sant Enterrament de divendres.
A la desfilada hi prenen part els dos misteris acompanyats per les bandes de tambors del Gremi.
Acte seguit, cap a dos quarts de deu, la confraria organitza el Passadís de la Llum a l’Església de Sant Pere del Serrallo. És el moment en el qual els armats dels Marejants entren al recinte per fer la vetlla del misteri. Són rebuts per un passadís de ciris i atxes de llum.
El president del Gremi de Marejants, Jordi Mallol, ha posat en valor el simbolisme d’aquests actes que organitzen la nit de Dijous Sant.
Fa tres-cents dos anys que el Gremi de Marejants surt a la Processó del Sant Enterrament i l’any vinent en farà vint que compta amb el seu propi escamot d’armats.
L'any passat, van commemorar el vintè aniversari del pas del Sant Sopar i la banda que l'acompanya. Al 2013 van ser distingits amb la Creu de Sant Jordi.

Noticia de Tarragona Radio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada