diumenge, 5 d’abril de 2015

Tarragona es commou en la processó més important de la Setmana Santa a la ciutat

El bon temps ha permès de nou que Tarragona celebrés aquest divendres, amb tot el lluïment que li correspon, la processó del Sant Enterrament, un dels actes més importants de la Setmana Santa a la ciutat i una de les processons més importants del país. Entre participants i públic, han estat més de 30.000 persones les que han omplert els carrers del llarg recorregut que fan les dotze confraries de la ciutat encapçalades pels Armats de la Sang. Els coordionadors de la Professó, a falta d'un recompte defnitiu, asseguren que la d'aquest 2015 ha estat la més multitudinària; tant pel que fa al públic congregat pels carrers de la Part Alta, com a la participació de cofrares. 
Vint passos han sortit als carrers tarragonins per ser admirats pels fidels, respectant un any més un estricte ordre que ve marcat per la tradició. Enguany els passos han passat prèviament una mena d'ITV per complir amb el Pla d'Autoprotecció.
Cap a les vuit del vespre ha arrencat des de la plaça del Rei tot el seguici que encapçalen els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de nostre Senyor Jesucrist, confraria organitzadora d'aquesta processó, que data de 1758. Prèviament, també els Armats de la Sang s'han encarregat durant la tarda de la recollida dels misteris, un solemne acte d'acompanyament de la vintena de passos que participen a la processó per concentrar-los a la plaça del Rei abans de la sortida. 
La Cohort Romana ha estrenat enguany els nous casc que ha realitzat Toni Feldon, un artista alemany que treballa per les millors produccions cinematogràfiques d'època romana que es fan a Hollywood.
La processó del Sant Enterrament de Tarragona compta amb la participació directa de més de 4.000 persones. Des de l'any 2000 està considerada per la Generalitat de Catalunya festa patrimonial d'interès nacional, i tot el conjunt de la Setmana Santa de Tarragona és, des de 2009, festa tradicional d'interès nacional. Enguany també opta a ser declarada Festa d'Interès Turístic per l'Estat espanyol.

Els penitents i les dotze confraries segueixen un estricte ordre que ve marcat per la tradició i els confrares s'encarreguen de transportar els passos que simbolitzen diversos episodis de la passió i la mort de Jesucrist. La processó ha seguit un llarg recorregut pel casc antic i també ha passat per la Rambla Nova, un dels trams en què s'habiliten cadires que es poden llogar per fer el seguiment més còmode. En aquest punt de la processó del Sant Enterrament també els Armats fan passades especials.

L'ITV dels passos
Els passos de la Setmana Santa tarragonina han estat aquest any protagonistes per ser requerits a passar una revisió abans de sortir al carrer. Tot i que les mateixes confraries es feien càrrec de la posada a punt dels passos, ara és de compliment obligatori amb el Pla d'Autoprotecció aprovat per l'Associació de Confraries. Cal revisar, per exemple, els frens i la direcció dels passos que porten rodes o s'ha de dur un extintor perquè, en dur espelmes, bateries i llums, cal preveure incidents amb el foc. 

Noticia de Tarragona Radio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada