dimarts, 26 de juliol de 2016

La restauració de la Cucafera de Tarragona es podrà veure per les Festes de Sant Magí

La Cucafera de Tarragona esta sent restaurada i per les properes Festes de Sant Magí podrem veure tots els treballs de restauració que li han realitzat. Enguany que celebra el seu 25è aniversari i que ja necessitava una restauració a fons per a que tornés a mostrar-la en tota la seva plenitud.

Els encarregats d'aquesta restauració han estat l'escultora Angels Cantos, l'Antoni Mas que s'ha encarregat de l'estructura i els mecanismes, i Juan Paredes que s'ha encarregat de posar al dia totes les escames de cuir.

Amb el pas del temps s'ha anat fent malbe i li calia una restauració completa a la Cucafera de Tarragona, i es que han estat moltes cercaviles les que ha aguantat i enguany la veurem totalment restaurada.

La presentació d'aquesta restauració la podrem veure el proper 14 d'agost, el lloc escollit ha estat la Plaça de les Cols a partir de les 19:30h i on a part de veure la Cucafera com nova també sortirà a la llum la nova samarreta identificativa dels portadors i acompanyants d'aquesta bèstia del nostre Seguici. L'autor del nou disseny ha estat Ivan Puente, el logotip de l'Associació de Veins la redissenyat l'Aitor Bueno i pel que fa al nou logotip de l'entitat el seu creador ha estat l'Alex Carrasco.

Un cop finalitzada aquesta presentació tindra lloc un tastet de Cucaferes i es que no podien faltar per aquesta ocasió tan especial l'acompanyament d'altres cucaferes de Catalunya, aixi que per a que pugui lluir aquest renovat aspecte des de el primer dia es farà una cercavila fins a la Plaça la Font amb la Cucafera de Tortosa, que és la padrina de la Cucafera de Tarragona l'any 1991, i la Cucafera de Reus, que va ser apadrinada per la Cucafereta de Tarragona. Aquesta cercavila recorrera els carrers de la Part Alta on a l'arribar a la Plaça la Font faran una ballada de lluiment per a tots els assistents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada