dimarts, 16 d’agost de 2016

Gran afluencia de gent a la Cercavila de l'arribada de l'aigua en el tercer dia a les Festes de Sant Roc

Ahir, dilluns 15 d'agost, dia de la Mare de Deu, i tercer dia a les Festes de Sant Roc va estar ple d'actes tant pel matí, per la tarda com per la nit.
El matí d'aquest dilluns de festes començava amb la Trobada de Plaques de Cava que es van reunir al carrer Cos del Bou amb plaques de cava de tot tipus.

Cap a les 12 del migdia el canó disparava avisant de l'inici de la Salutació de la imatge de Sant Roc pels carrers del barri acompanyats per la Pubilla amb les seves Dames d'Honor i els Grallers Tocaferro que posaven el to musical a l'acte. Un cop arribats a la capella del barri es va fer la tradicional ofrena floral al Sant.

Tot seguit es va procedir a la col·locació de la bandera al balcó de la casa numero 7 al carrer Cos del Bou, tot just al principi del carrer, on viu Julián Pérez.

Per finalitzar el matí els Grallers Tocaferro van oferir un concert vermut als veins i assistents que hi havia al carrer Cos del Bou.


Ja per la tarda arribaria l'acte central del dia i el més important, la cercavila de l'arribada de l'aigua de Sant Roc que enguany comptava amb la presencia del Drac de Montblanc petit, els Gegants Romans de Lleida i la Colla Gegantera IPM com a convidats. A part dels elements convidats hi prenien part de la cercavila el canó del barri, el Drac petit de Sant Roc, el Maginet de les Timbales, el Nano Caleto, els Nanos del barri, els Gegants Infantils, els Gegantons Negritos que ja són uns habituals en aquesta cercavila, els Gegants Vells, els nens amb els cantirs, la Pubilla i les Dames d'Honor, les imatges de la Mare de Deu i Sant Roc i la Xaranga Tocabemolls, habituals aquests ultims anys posant el to musical al final de la cercavila.
Van recollir el carro amb l'aigua al Portal de Sant Antoni com es habitual i un cop arribats al barri es va procedir a beneir l'aigua i a la seva distribució entre els veins i assistents.
Va ser molta la gent que no es va voler perdre la cercavila i que va omplir els carrers per on passava.
Un cop acabada tota la cercavila i el repartiment de l'aigua va donar inici la Diada Castellera amb les actuacions de la colla anfitriona la Jove de Tarragona i els Xiquets de Reus com a convidats.

I per acabar el dia de festes, per la nit va haver-hi la revetlla popular a càrrec de Cris&Petes Punxadiscos que va fer ballar a tots els assistents fins altes hores de la nit amb les seves cançons.

Als seguents links podeu veure les diferents galeries de fotos dels actes celebrats al tercer dia de les Festes de Sant Roc.
Trobada Plaques de Cava:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1117705391647867

Salutació imatge i col·locació de la bandera:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1117710071647399

Cercavila de l'arribada de l'aigua de Sant Roc:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1117974721620934

*Links a la nostra pàgina de Facebook, a la qual podeu donar "m'agrada" per veure moltes fotos i videos més de les Festes Tarragonines i estar informats de tot.

Aqui podeu veure el video de la salutació de la imatge i la col·locació de la bandera de Sant Roc.

           

Aqui podeu veure el video de la Cercavila de l'arribada de l'aigua de Sant Roc.

            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada