dimarts, 23 d’agost de 2016

Presentat el Programa d'Actes de les Festes de Santa Tecla 2016 que seran del 15 al 24 de setembre

Foto de @SantaTeclaTGN
Aquest matí s'ha presentat tot el programa d'actes de les properes Festes de Santa Tecla 2016 que enguany seran del 15 al 24 del proper mes de setembre amb actes per a tots els publics i tots els gustos. Centenars d'actes tradicionals i d'altres no tant.
La presentació ha anat a càrrec de Begoña Floria, regidora de cultura i festes, i el director tecnic Xavier Gonzalez.
Treball de més de cent entitats i col·lectius tarragonins són els que faran possible un altre any les Festes de Santa Tecla.
La Teclatapa, el Pastis del braç de Santa Tecla o el gelat de les festes són algunes de les propostes gastronomiques que hi haurà durant les Festes.
Es podrà gaudir de tot tipus d'espectacles i de musiques d'aquí o de fora, per a totes les edats i tots els gustos.
Al teatre auditori del Camp de Mart el to musical el posaran les bandes Love of Lesbian i Manel durant els dies 17 i 19 de setembre.
Les propostes gratuites a la Plaça la Font aniran a càrrec de el Son de la Chama i Aspencat el proper 16 de setembre, seran els concerts gratuits d'enguany per Santa Tecla a la Plaça més teclera. I just al dia seguent el 17 de setembre serà el torn per a Lax'n'Busto i Terrasseta Preixens també a la Plaça la Font.
Les revetlles de la nit del 22 al 23 a la Plaça la Font seran a càrrec de les orquestres Centauro i Muntband. A part de la Plaça la Font hi haurà espectacles en altres indrets de la ciutat.
A la TAP hi tindran lloc els espectacles de Berto Romero i Abraham Mateo els dies 16 i 24 de setembre.
Pel dia 17 de setembre al Palau de Congresos de Tarragona l'humorista David Guapo oferirà el seu millor humor.
A la Sala Trono hi haurà tó flamenc amb la "Herreria": tablao flamenco.
El Retaule de l'Esbart Santa Tecla del proper dia 20 de setembre serà el protagonista indiscutible de la part tradicional i que enguany celebra 25 anys. Es vestirà de gala amb una versió simfonica interpretada per la Furius Music Orqestra. Abans de la representació tindrà lloc un concert de músiques de Santa Tecla reinterpretades i arranjades per Francesc Cassú.
Enguany la Mostra de Folklore Viu l'organitzarà l'Esbart Santa Tecla amb una selecta tria de danses i sons lligats a l'univers de la mort el proper dia 17 de setembre.
El Perpetuador d'aquest any tindrà protagonisme especial en que el privilegi recau en la Comissió Assesora del Seguici Popular pels seus 25 anys. Es retrà homenatge a les moltissimes persones que han format part durant aquests 25 anys.
El concert de la Banda Simfonica Unió Musical de Tarragona serà un dels espectacles que haurem de recordar d'aquesta Santa Tecla, sota la direcció d'Oscar Miguel Losada presenta un concert diferent amb col·laboració de colles locals de gralles. Hi haurà l'estrena d'una versió per a banda de música d'un passodoble dedicat a Jaume Guasch, figura rellevant de la Cultura de Tarragona.
Els Nanos Vells celebraran la seva primera Santa Tecla lluint vestits nous.
La figura del banderer al matí del 23 de setembre durant l'anada i tornada a ofici de Santa Tecla enguany ha caigut a 3 membres del Drac de Sant Roc, Paqui Cantos, Jaume Ollé i Ferran Ventura que formen part de l'entitat des del 1985.
El dissabte 17 de setembre Tarragona tornarà a ser solidaria amb la XII Edició de la tradicional Marato de Donació de Sang al Teatre Tarragona.
Després d'un any de pausa tornarà la plaça friki amb tres dies d'humor, acrobacies i magia a la Plaça de l'Antic Escorxador.
El Parc de Saavedra es convertira aquest any en La Terrasseta de Santa Tecla on hi haurà concerts, clown, circ, cinema i gastronomia com a destacats.
L'espai Barrauques omplirà un any més el Passeig de les Palmeres durant tres dies amb propostes com el concert de Roba Estesa, Pirats Sound Sistema o Extracto de Lupulo.
Els més petits gaudiran de la Festa amb la Baixadeta el 18 de setembre, la cercavila el 19 de setembre i el correfoc petit del 20 de setembre.
Com cada any, el 21 de setembre després del Pregó de les Festes tindrà lloc l'arrencada de Gegants des de la Plaça la Font i que omplirà Tarragona amb les colles geganteres de la ciutat. A la mitjanit s'espera amb moltes ganes un dels actes més multitudinaris de la Festa, la Baixada de l'Àliga i altres elements festius.
Com mana la tradició el dia 22 de setembre serà el torn per a la Cercavila de Santa Tecla i el dia 23 de setembre serà el torn per a la Professó.
Les Diades Castelleres seràn part important de les Festes, la del primer diumenge de festes comptarà amb les actuacions de la Colla Jove de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.  I la Diada del dia de Santa Tecla tidnrà com sempre les actuacions de les colles tarragonines.
El proper 17 de setembre, Pati Jaume I i l'Antic Ajuntament acolliran l'exposició fotografica Dones Castelleres amb imatges de 13 fotografs. I el 10 de setembre s'estrenarà el documental casteller "De les Cols a la TAP" impulsat per la productora Faixa Apart.
Per l'ultim dia de Festes, el 24 de setembre, tindran lloc els tradicionals Pilars Caminant al migdia i el Correfoc per la nit per acomiadar Santa Tecla com cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada