dissabte, 20 d’agost de 2016

Sant Magí s'acomiada fins l'any vinent amb la Professó pels carrers de la Part Alta

Ahir, divendres 19 d'agost, dia de Sant Magí, l'acte que centrava totes les mirades era la Professó de Sant Magí per la tarda, seguit per milers de tarragonins i tarragonines i molts turistes que veien emocionats aquest acte tant emotiu de la Festa de l'aigua de Tarragona.

A la Professó hi prenien part el Seguici de Sant Magí format per el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells i del Cos del Bou, els Nanos Vells i Nanos Nous, el Ball de Bastons de Tarragona, els Bastoners de l'Esbart Santa Tecla, les quatre colles castelleres de la ciutat i la Banda Unió Musical.

A les set de la tarda sortia des de la Plaça la Font per dirigir-se cap al Portal del Carro el Seguici de Sant Magí on els hi esperava el pas del Sant per unir-se a la Professó i recorre el carrers de la Part Alta sota la mirada de la gent que omplia els carrers per veure'l.

Els més petits esperaven el Magí de les Timbales per fotografiar-se amb ell i els Nanos per a saludar-los ja que són el reclam de la canalla. Els Gegants ballaven al so de les gralles durant tota la Professó pels carrers de la Part Alta.


A la seva arribada a la Plaça de la Pagesia les quatre colles castelleres alçaven els seus pilars quan passava Sant Magí i el castell de focs omplia de polvora la Plaça.
A l'arribar al Portal del Carro els castellers pujaven cap a la capella fent un pilar caminant sota l'atenta mirada de la gent que aplaudia cada pilar que arribava fins a dalt la capella on els hi esperava Sant Magí.

Un cop arribats tots quatre pilars, el Seguici de Sant Magí amb el Magí de les Timbales, els Gegants, els Nanos, el Ball de Bastons, els Bastoners i la Banda Unió Musical tornaven cap a la Plaça la Font a fer els tradiocnals balls. Van passar cada parella de Gegants una per una i després van fer un ball conjunt totes tres parelles de Gegants.

 


Les Festes de Sant Magí que cada any té més seguiment i més participació arriben al seu punt final amb aquesta magnifica Professó i un cop més aquest blog ha estat seguint molts dels seus actes i fent difusió amb fotos i videos.

Si voleu veure la galeria de fotos completa de la l'Anada i la Professó de Sant Magí ho podeu fer al seguent link:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1121062967978776

*Link a la nostra pàgina de Facebook, a la qual podeu donar "m'agrada" per veure moltes més fotos i videos de les Festes Tarragonines i estar informats de tot.

Aquí podeu veure el video de l'Anada i la Professó de Sant Magí amb els pilars a la Plaça de la Pagesia i al Portal del Carro i els balls dels Gegants a la Plaça la Font.

           

*Video del nostre canal de Youtube, al qual us podeu fer subscriptor i veure molts més videos de les Festes Tarragonines al moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada