dimecres, 17 d’agost de 2016

Un final de Sant Roc espectacular amb Tobogan Aquatic, Traca, Correfoc i Castell de Focs

Ahir, dimarts 16 d'agost, va ser l'ultim dia de les tradicionals i centenaries Festes de Sant Roc al barri del Cos del Bou i Baixada Peixateria i va ser un dia carregat d'actes d'aquestes Festes tant populars des de ben aviat al matí i fins la nit on va haver-hi el Correfoc per acomiadar les Festes un any més.

El dia començava amb les matinades amb el Canó del barri disparan a primeres hores del matí i ja cap a les onze donava inici l'anada a Ofici de Sant Roc amb el Seguici del barri format per el Canó, el Maginet de les Timbales, els Nanos del barri, els Gegants Infantils, els Gegants Vells, els Grallers de la Colla Jove acompanyant els Gegants, la bandera de la Mare de Deu portada per membres de la Colla Jove, la bandera de Sant Roc portada per Josep Ferrer, president de les Festes, Roger i Alba Ferrer Mora, les imatges de Sant Roc i la Mare de Deu, la Pubilla amb les Dames d'Honor, els nens i nenes amb les coques i la Xaranga Tocabemolls, un classic ja aquets ultims anys acompanyant el seguici. A l'arribar a l'església de Sant Francesc tenia lloc l'Ofici presidit pel vicari Mn. Joan M. Ferrer Calvo, i un cop acabat es va tornar cap al barri amb tot el Seguici. A l'arribar els Gegants feien el seu tipic ball final.

Cap a la una del migdia era el torn per al Concert Vermut amb la Xaranga Tocabemolls que repetien un any més i on sempre que hi toquen genera una gran expectació i fan ballar la gent amb la seva música.

La Festa Infantil omplia els actes durant tota la tarda on la Colla Jove va instalar un tobogan aquatic de 50 metres a la Baixada Peixateria per a que tothom que ho desitges es pogues llençar i refrescar-se en una tarda molt calurosa. A part del tobogan aquatic també hi havia inflable de la Colla Jove i jocs infantils tot amenitzat per bona música.

A dos quarts de nou del vespre tenia lloc el Concert pel Cor de Gospel de l'Aula de Musics de Tarragona al carrer Cos del Bou.

Per acabar el dia, a la nit era el torn per a la Traca i el Correfoc on la novetat d'enguany arribaria al final del correfoc on es va poder veure un gran castell de focs artificials a càrrec dels membres del Drac Sant Roc. Cap a les onze de la nit era quan s'encenia la traca des de dalt de tot de la Baixada Peixateria i feia correr tothom baixada avall. Tot just després de la traca era el torn pel correfoc on els protagonistes eren el Drac de Sant Roc, organitzador del correfoc, i el Cuc Llumenot de Perafort com a convidat. Van recorrer els carrers del barri fent petar carretillades durant tot el recorregut i on feien saltar a la gent que els hi acompanyava davant les espurnes.


Un final de Festes molt maco i molt espectacular. Fins aquí les Festes de Sant Roc 2016 on aquest blog a estat informant durant totes les Festes dels seus actes i a mostrat amb fotos i videos aquests actes.
Fins Sant Roc 2017!!!

Podeu veure les diferents galeries de fotos dels actes realitzats en l'ultim dia de Festes de Sant Roc als seguents links.
Anada i Tornada a Ofici de Sant Roc:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1118450438240029

Tobogan Aquatic Lila i Festa Infantil:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1118635768221496

Correfoc de Sant Roc 2016:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1119105174841222

*Links a la nostra pàgina de Facebook, a la qual podeu donar "m'agrada" i veure més fotos i videos de les Festes  Tarragonines i estar informats de tot.

Aquí podeu veure el video de l'anada i tornada d'ofici de Sant Roc.

          

Aquí podeu veure el video del Tobogan Aquatic Lila organitzat per la Colla Jove de Tarragona.

          

Aquí podeu veure el video de la traca, el correfoc i el castell de focs final.

         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada