dissabte, 24 de setembre de 2016

El Braç de Santa Tecla finalment va sortir tot i la pluja que va caure

El matí del 23 de setembre, dia de Santa Tecla, la patrona de Tarragona i dia gran de les Festes, era el torn per l'anada a Ofici amb el Seguici de Santa Tecla. Ben aviat, a les 9:15h del matí el Seguici amb els banderers que enguany eren tres membres del Drac de Sant Roc pujaven des de la Plaça la Font cap a la Catedral on en el Pla de la Seu farien un ball conjunt tots els elements.

Un cop acabar l'Ofici a la Catedral, el Seguici tornaria cap a la Plaça la Font. Allà feien la tanda de Lluïment tots i cada un dels elements i grups del Seguici Popular. El Ball de Bastons, els Bastoners de l'Esbart Santa Tecla, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, Ball de Cossis, el Ball de Gitanes i el Ball de Valencians van fer les seves exhibicions com és habitual a dalt de l'entaulat.
Un cop finalitzada tota la tanda de lluïment, era el torn per als versots del Ball de Sant Miquel i Diables per acabar el matí a les Festes.

Cap a la una del migdia era el torn per a la Diada Castellera de Santa Tecla amb les quatre colles de la ciutat, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo, la Colla Jove i els Castellers de Sant Pete i Sant Pau.

Ja a la tarda la protagonista seria la Professó del Braç de Santa Tecla que es va veure afectada, per desgracia, per la pluja, tot i així va poder sortir el Braç i tornar per fer l'entrada a la Catedral sota l'expecatció de la gent que tot i la pluja omplia el Pla de la Seu i l'interior de la Catedral per no perdre's el moment més emotiu de les Festes de Santa Tecla. A l'entrada del Braç a la Catedral el Seguici feia els seus balls amb la diferencia d'anys anteriors de que enguany tots els elements menys els de foc eren a l'interior de la Catedral, tot i això no van voler perdre la costum de fer els balls.

Podeu veure totes les galeries completes dels diferents actes del dia de Santa Tecla als seguents links:
Anada i Tornada a Ofici:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1150445781707161

Versots del Ball de Sant Miquel i Diables:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1150776355007437

Diada Castellera de Santa Tecla:
https://www.facebook1150800401671699.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=

Anada i Professó de Santa Tecla:
https://www.facebook.com/tarracofestes/photos/?tab=album&album_id=1151129694972103

A continuació podeu veure els diferents videos dels actes del dia de Santa Tecla.
Anada a Ofici:

         

 Tornada d'Ofici:

         

 Versots del Ball de Sant Miquel i Diables:

         

Professó i Entrada del Braç de Santa Tecla:

         

Baixada del Seguici per les escales de la Catedral (Tornada de Professó):

         

*Videos del nostre canal de Youtube, al qual us podeu susbscriure i veure molts més videos de les Festes de Santa Tecla 2016 i d'altres Festes Tarragonines i els seus actes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada