dijous, 1 de setembre de 2016

Tarragona tindrà una nova parella de Gegants Romans de cara l'any vinent

L'any vinent Tarragona tindrà una nova parella de Gegants, seran dos Gegants Romans realitzats per La Botigueta de la Festa, una botiga-taller situada al carrer La Nau, i que abans estaven al carrer Gasometre, que es dedica a fer Gegants i Capgrossos, entre altres peces festives.

"De cara l'any vinent volem estrenar dos gegants romans de la familia dels Escipions, ja que són d'importancia historica a Tarragona" paraules dels responsables de La Botigueta de la Festa.

A continuació podeu llegir una breu descripció del Gegant i la Geganta.

El Gegant:
Publi Corneli Escipió, més conegut com a Escipió Africa, va ser un important polític de la Republica Romana, va servir com a general a la segona guerra punica. Es va assentar a Tarragona al 210 aC per tallar el pas al seu oponent (Annibal) al qual derrota a la batalla de Zama al 202 aC i al que deu el seu àlies d'africà.

La Geganta:
Emilia Tercia, la dona d'Escipió l'africà i filla del cònsol Lucio Emilio Paulo, Emilia va ser un exemple de tenacitat en comptades dones dintre de la historia de roma, que el seu esforç i caracter van ser d'influència al desenvolupament dels esdeveniments a la vida del seu home.

Aixì la ciutat podrà comptar amb aquesta nova parella de Gegants de cara al proxim any i els podrem veure desfilant pels carrers de Tarragona.
Encara tindrem que esperar fins l'any que ve pero Tarragona tindrà uns nous Gegants Romans que se sumaran a les moltes parelles de Gegants que hi ha a la ciutat i als seus barris.

A continuació podeu observar una foto que ens han fet arribar des de La Botigueta de la Festa dels bustos d'aquests nous Gegants Romans i aixì us feu una petita idea de com seran,

Foto de La Botigueta de la Festa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada