dissabte, 22 d’abril de 2017

La Part Alta es converteix en un infern amb els Balls de Diables Tradicionals

La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya (CBDTC) es va presentar oficialment ahir al matí a l’Ajuntament de Tarragona.

Aquesta coordinadora, que neix sent l’herència de la Coordinadora de Ball de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya, surt a la llum amb la voluntat de treballar per aquelles colles que utilitzen i volen utilitzar un model tradicional de ball de diables, sigui el model penedesenc o el model Baix Camp.

A la tarda, a l’Antiga Audiència de Tarragona es va realitzar un col·loqui per parlar sobre els Balls de Diables Tradicionals, amb la presència de Ramon Vallverdú, Salvador Palomar, Daniel Vilarrúbies, Xavi Aranda, Xavier Ribera, Enric Garriga i Josep Bargalló, l'acte era moderat pel periodista Joan Ignasi Gómez.

Al vespre, i per acabar la jornada va tenir lloc una cercavila de foc amb els onze balls de diables que actualment formen part de la CBDTC. Aquests eren: Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada, Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Ball de Diables de Sitges, Colla Vella, Ball de Diables de Vilafranca del Penedès, Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de l’Arboç, Ball de Diables del Vendrell, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera de Gaià, Ball de Diables de Reus i Ball de Diables de Tarragona.    

La Cercavila va recorrer la Part Alta on a l'arribar a la Plaça de les Cols cada Ball de Diables va fer una mostra amb una carretillada individual per després pujar cap al Pla de la Seu on acabaria tot amb una carretillada conjunta de tots els Balls participants. La Part Alta es va convertir en tot un infern amb les espurnes dels diables.

Al seguent link podeu veure la galeria de fotos de la Cercavila de Foc de presentació de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals.

GALERIA DE FOTOS CERCAVILA DE FOC PRESENTACIÓ CBDT

*Link a la pàgina de Facebook del blog TARRACO FESTES, en la qual podeu donar "me gusta" i veure més fotos, videos i noticies relacionades amb les Festes i actes festius de la nostra ciutat.

A continuació podeu veure el video de la Cercavila de Foc.

           

*Video del nostre canal de Youtube, en el qual us podeu subscriure i veure més videos de les Festes Tarragonines i dels seus actes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada