dijous, 13 d’abril de 2017

La "Processó del Dolor" i el "Viacrucis amb el Sant Crist dels Gitanos" protagonistes del Dimecres Sant

Ahir, dimecres Sant, hi va haver dos actes destacats de la Setmana Santa Tarragonina, per un costat la Processó del Dolor que organitza la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió i per l'altre costat el Viacrucis i posterior Processó del Sant Crist dels Gitanos o de la Santissima Trinitat.

Per la tarda tenia lloc primerament i com a novetat d'enguany l'anada a la Processó del Dolor, on tots els passos participants en aquesta baixaven junts des de l'església de Sant Agustí fins a la Plaça de la Mitja Lluna, des d'on donaria inici.

Passades les vuit del vespre els Armats de la Confraria de la Creu de Torredembarra començaven la seva desfilada per anar a buscar els passos i donar inici a la Processó del Dolor. Els passos participants, l'Oració a l'Hort de l'Associació La Salle, la Flagel··lació de la Reial i Venerable Congregació de la Purissima Sang, l'Ecce-Homo de la Germandat del Sant Ecce-Homo, el Cirineu de la Reial Germandat de Jesús Natzarè i el Jesús de la Passió de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió amb les seves respectives bandes, el Cor d'Aspirants de la Reial Germandat de Jesús Natzarè, el Sant Crist de la Germandat organitzadora i la Banda Unió Musical prenien part a la Processó que va recorrer diferents carrers del centre de la ciutat.

Per la nit era el torn per a la Germandat del Sant Crist dels Gitanos o de la Santissima Trinitat per celebrar el seu Viacrucis per l'interior de l'església de la Trinitat, situada a la Plaça del Rei, i la posterior Processó per diferents carrers de la Part Alta de la ciutat i on prenien part d'aquesta el propi Sant Crist de la Germandat, la Banda del Sant Crist dels Gitanos juntament amb els Timbalers de la Presa de Jesús que enguany eren convidats i els Armats de Cambrils que també eren una de les novetats d'aquest any.

A l'acabar el Viacrucis per l'interior de l'església el Sant Crist sortia per rebre la reverencia dels Armats de Cambrils i donar inici a la Processó per la Part Alta amb el so dels Armats i de les dues bandes participants. Enguany estrenaven la vesta i la medalla de la Germandat.
El Viacrucis va tenir la presencia de l'arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol Balcells.

A continuació, als seguents links, podeu veure les diferents galeries de fotos, tant de la Processó del Dolor com de la Processó del Sant Crist dels Gitanos.

GALERIA DE FOTOS PROCESSÓ DEL DOLOR

GALERIA DE FOTOS PROCESSÓ SANT CRIST DELS GITANOS

*Links a la pàgina de Facebook del blog TARRACO FESTES, a la qual podeu donar "me gusta" i veure més fotos, videos i noticies relacionades amb les festes de la nostra ciutat i ara especialment de la nostra Setmana Santa.

També podeu veure els videos de la Processó del Dolor i de la Processó del Sant Crist dels Gitanos.

PROCESSÓ DEL DOLOR

           

VIACRUCIS DEL SANT CRIST DELS GITANOS

           

*Videos del nostre canal de Youtube, al qual us podeu subscriure i veure més videos de les Festes Tarragonines i durant aquests dies especialment de la Setmana Santa Tarragonina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada