dissabte, 15 d’abril de 2017

La recollida de passos i la Processó del Sant Enterrament omplen Tarragona

El dia d'ahir, Divendres Sant, va tenir dos actes clarament protagonistes en lo que refereix a la Setmana Santa Tarragonina, i aquests van ser la recollida dels passos i la posterior Processó del Sant Enterrament, declarada Festa Nacional d'Interes Patrimonial i en la que participen totes les associacions, gremis, congregacions, cofradies i germandats.

A les quatre de la tarda sortien els Armats de La Sang de l'església de Natzaret per donar inici a la recollida de passos i anar a buscar-los per diferents punts de la ciutat on els hi esperaven per pujar cap a la Plaça del Rei i esperar a l'hora d'inici del gran moment, la Processó del Sant Enterrament. El punt àlgid de la recollida és la Baixada Peixateria on tots els passos, excepte el Jesús Natzarè de la Reial Germandat de Jesús Natzarè, el Sant Ecce-Homo i els dos passos de la Cofradia del Cristo del Buen Amor, pujen a marxa ràpdia sota l'expectació del public que aplaudeix aquest esforç fet pels membres de cada pas. Els quatre passos abans esmentats, Jesús Natzarè, Ecce-Homo i els dos de la Cofradia del Cristo del Buen Amor, fan la pujada a ritme normal. Els unics passos que no participen a la recollida perque ja es troben a la Plaça del Rei són els dos de la Reial i Venerable Congregació de la Purissina Sang, la Flagel·lació i el Crist dels Penitents.

Un cop finalitzada la recollida i amb tots els passos participants a la Plaça del Rei, cap a dos quarts de vuit del vespre arribaven els Armats per a fer la reverencia al Sant Crist dintre de l'església de Natzaret i donar inici a la Processó del Sant Enterrament, el moment més esperat de tota la Setmana Santa on hi prenen part totes les associacions, gremi, germandats, cofradies i congregacions amb els seus cofrades. La Processó va recorrer diversos carrers de la Part Alta de la ciutat i la Rambla Nova per tornar a pujar a la Plaça del Rei, lloc on va donar inici amb els Armats al capdavant.

Tant la recollida de passos com la Processó del Sant Enterrament va omplir els carrers per on passava de gent, on milers de persones no s'ho han volgut perdre, ja que és el moment més esperat de la Setmana Santa Tarragonina.

A continuació teniu els links amb les galeries fotografiques tant de la recollida de passos com de la Processó del Sant Enterrament.

GALERIA DE FOTOS RECOLLIDA DE PASSOS

GALERIA DE FOTOS PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

*Links a la pàgina de Facebook del blog TARRACO FESTES, a la qual podeu donar "me gusta" i veure més fotos, videos i noticies relacionades amb les festes de la nostra ciutat i ara especialment de la nostra Setmana Santa.

També si voleu podeu veure els videos de la recollida de passos i de la Processó del Sant Enterrament.

RECOLLIDA DE PASSOS

             

PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

             

*Videos del nostre canal de Youtube, al qual us podeu subscriure i veure més videos de les Festes Tarragonines i durant aquests dies especialment de la Setmana Santa Tarragonina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada