divendres, 16 de juny de 2017

L'Ajuntament prohibeix alguns actes programats per Sant Joan, per culpa de "Farts del Soroll"?

Foto: Ball d'en Serrallonga
Les Festes de Tarragona en perill? 
Aquesta és la pregunta que formulem des d'aquí, i es que durant aquests dies el govern de la ciutat ha prohibit alguns dels actes que estaven programats per Sant Joan.

Un d'ells és el final de festa de la Desvetlla dels Ninots que enguany camviava d'ubicació degut a les obres a la Plaça dels Sedassos i s'ubicava a la Plaça del Rei. Només els deixaran, un cop finalitzi la cercavila tradicional amb els ninots de la desvetlla, que enguany critiquen les goteres de la Casa de la Festa (punt a part que també porta cua), tenir música amb la txaranga fins a la una de la matinada. Això vol dir que per primera vegada, en les dotze edicions de la Desvetlla dels Ninots, la festa acabarà a la una i no a les tres com era habitual.

Un altre dels actes que s'han prohibit, el dinar popular amb Paella Valenciana que demà organitza el Casal Popular la Sageta de Foc no podrà realitzar-se al carrer i l'hauran de fer a l'interior del seu local.

Sembla ser que el motiu principal que donen és evitar les queixes "d'alguns" veins de la Part Alta i de la plataforma "Farts del Soroll", que ja s'han queixat per molts altres actes de les Festes de Santa Tecla, de Setmana Santa, dels assajos de Setmana Santa...

Fins a on arribarem amb tanta queixa?

I des d'aquí preguntem:
De veritat molesta que facin un dinar popular al carrer?
Molesten les Festes que solament són una vegada a l'any?
Tant poder té la plataforma "Farts del Soroll" dintre de l'Ajuntament? Per quin motiu?
Estan realment en perill les Festes i els seus actes?

Hi ha d'altres coses molt més importants en que es tindrien que preocupar i no pas en si "alguns" veins de la Part Alta els hi molesta tot tipus de soroll a qualsevol hora del dia.

2 comentaris:

  1. A la pregunta si molesta un dinar de germanor al carrer...vaja...dira que no. Molesta la festa que es fa un cop l'any?...doncs no...perque es un cop l'any. Te poder els FDS?? i taaaant....estan dins de l'Ajuntament, ara be ....son els primers que van a fer el vermut a la plaça Forum. I si a l'ultima pregunta. Estan en perill mentres no escoltem a TOTS es Tarragonins i no a un grup reduit de gent que fins i tot alguns ni viuen a la part alta.
    Signat: UNA VEINA DE LA PART ALTA!!

    ResponElimina
  2. Yo vivo en la parte alta, y el ruido no me molesta, entiendo que las multiples actividades que se realizan aqui, son fruto de muchos esfuerzos y apoyan para preservar una caracteristica que es propia de esta encantadora ciudad, Tarragona es una ciudad VIVA!!

    ResponElimina