dissabte, 24 de juny de 2017

Tarragona celebra Sant Joan rebent la Flama del Canigó i omplint els carrers d'espurnes amb la Cercavila de Foc

Ahir, Tarragona va celebrar la revetlla de Sant Joan, la nit més curta de l'any, amb molt de foc pels carrers de la ciutat de les bésties del Seguici Popular i algun grup de convidat a la Cercavila de Foc.

Pero aquest no va ser l'unic acte que tindria lloc ahir 23 de juny ja que al barri maritim, al Serrallo, cap a dos quarts de vuit de la tarda rebien la Flama del Canigó de les mans del Club Tortuga i dels Diables Voramar on els hi estaven esperant als Gegants del propi barri, la Víbria, la Vibrieta, la Colla de Diables Voramar i les colles castelleres dels Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Tarragona, que els hi van voler acompanyar en aquesta rebuda fent un pilar conjunt les dues colles.

Un cop va arribar la Flama al Serrallo era el torn per al discurs, el ball dels Gegants i per a donar-li foc a la traca que aquesta encendria la foguera amb el ninot de la Desvetlla. Amb la Flama i la Foguera enceses, els Diables Voramar juntament amb la Víbria i la Vibrieta van fer algunes carretillades per posar punt i final.

Quan es va fer fosc a Tarragona, era el torn per al Ball de Diables, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria, els Diables Voramar i els convidats Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i els Diables del Pla de Santa Maria qui prenien la Part Alta per omplir-la de foc amb les seves carretilles i les espurnes i baixar cap a la Rambla Nova per a fer la gran carretillada final conjunta i encendre la foguera que esperava enmig de la Rambla, tot això després del testament que es va llegir a càrrec d'un membre del Ball d'en Serrallonga.

Tot seguit i després de la Cercavila de Foc posarien el punt i final a la nit de Sant Joan l'orquestra de versions Contraband amb la seva música que va fer ballar al public assistent fins altes hores de la nit tot just davant de la foguera.

A continuació podeu veure les galeries de fotos dels dos actes que van centrar la Revetlla de Sant Joan a Tarragona:

GALERIA FOTOS ARRIBADA FLAMA CANIGÓ

GALERIA FOTOS CERCAVILA DE FOC

*Links a la pàgina de Facebook del blog TARRACO FESTES, al qual podeu donar "me gusta" i veure més fotos i videos i estar informats amb les noticies de les Festes de la nostra ciutat.

També teniu els videos tant de l'Arribada de la Flama del Canigó al Serrallo com de la Cercavila de Foc per la nit.

VIDEO ARRIBADA FLAMA DEL CANIGÓ

           

VIDEO CERCAVILA DE FOC DE SANT JOAN 2017

         

*Videos del canal de Youtube del blog, al qual us podeu subscriure i veure més videos de les Festes Tarragonines i dels seus actes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada