dimarts, 4 de juliol de 2017

La Víbria i la Vibrieta aniran fins a Banyeres del Penedès el cap de setmana per participar al Correfoc i la Cercavila

El proper dissabte dia 8 de juliol, la Víbria de Tarragona anirà fins a Banyeres del Penedès per participar en el 35è aniversari del drac d'aquesta localitat. Dins d'aquest aniversari han organitzat el Correfoc de la Festa Major de Banyeres del Penedès i on formarà part la Víbria de Tarragona.
Tot just abans del correfoc hi ha l'espectacle anomenat "La Volada".

La Volada del Drac explica la historia de com els Déus varen crear l’esser més perfecte de tots,el Drac. Una vegada és invocat, els timbals començen a repicar i la bèstia despertà per alçar el seu vol des del campanar fins a la Plaça de l’Ajuntament cremant tot allò hi hagi al seu pas. Aquest espectacle està declarat Patrimoni Local d'interès festiu del Folklore Català.

Les bèsties participants al correfoc seran les seguents: Drac de Banyeres, Drac Barrina de La Geltrú, Ball de Diables de Banyeres, Ball de Diables Els Set Pecats Capitals de La Pobla de Mafumet, Diables Guaite'ls de Calafell i la Víbria de Tarragona.

Els horaris dels actes seran els següents:
- 21:00h Plantada de totes les bèsties participants al correfoc
- 21:45h Versots del Ball de Diables de Banyeres del Penedès.
- 22:00h Volada del Drac de Banyeres i Correfoc pels carrers.

Al dia seguent, el diumenge 9 de juliol, serà el torn per a la Víbrieta que també anirà fins a Banyeres del Penedès per a participar a la Cercavila de Festa Major i on també participaran altres elements festius.

Els elements participants a la cercavila de Festa Major seran: el Ball de Diables Infantils de Banyeres, Colla Infantil dels Dimonis de Montblanc, Diables Infantils de Sant Jaume, Drac Petit de Banyeres i la Bruixa del Drac, Bastoners Banyerencs acompanyats pels grallers Els Aixarts i Bastoners de Vilafranca.
La sortida de la Cercavila serà des de la Plaça de l'Ajuntament i començarà a les sis de la tarda (18:00h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada