dilluns, 28 d’agost de 2017

El 16 de setembre arriba la 35a Mostra de Folklore Viu de Santa Tecla en motiu dels 40 anys de la recuperació del Ball de Bastons

Cartell 35a Mostra Folklore Viu
El Ball de Bastons de Tarragona farà enguany 40 anys de la seva recuperació i per aquest motiu serà l'encarregat d'organitzar la 35a Mostra de Folklore Viu dins de les Festes de Santa Tecla. Amb el nom "Bastons en dansa" aquesta mostra tindrà lloc el proper dissabte 16 de setembre amb ball de bastons vinguts de tot el país.

La Mostra de Folklore Viu donarà inici a les set de la tarda (19:00h) des de la Rambla Nova (davant l'estatua dels Despullats) i anirà en cercavila fins a la Plaça de les Cols, on a l'arribar hi haurà la passada de lluïment dels grups convidats.

Els participants a la 35a Mostra de Folklore Viu seran els següents:
- Ball de Bastons de l'Esbart Santa Tecla de Tarragona
- Ball de Bastons de Salou (Tarragonès)
- Ball de Bastons de l'Arboç (Baix Penedès)
- Bastoners d'Artés (Bages)
- Paloteo de Castillejo del Romeral (Conca)
- Duguna-Iruñeko Dantzariak (Pamplona)

Al finalitzar la tanda de lluiment de cada colla participant, es viuran uns moments molt emotius, amb un homenatge a les primeres dones participants a l'entitat i als antics picadors del Ball de Bastons de Tarragona.

L'itinerari que farà la cercavila de la 35a Mostra de Folklore Viu de les Festes de Santa Tecla serà el seguent: Començarà des de la Rambla Nova i seguirà per c/Sant Agustí, c/Portalet, Baixada de la Misericòrida, c/Major per acabar a la Plaça de les Cols on farà cada convidat una tanda de lluiment.

El cartell per a l'esdeveniment ha estat obra de Sergi Ralita en el qual es pot veure una part del Balcó Mediterrani amb dos bastoners, un d'ells és Magí Recasens, antic picador i president de l'entitat, amb la vestimenta que es portava antigament i a l'altre és Lidia Gil, neta del Magí i nova presidenta del Ball de Bastons, amb la vestimenta actual. També es pot verue el nou escut del Ball de Bastons de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada