dimecres, 7 de març de 2018

El cartell del 24è Festival Internacional Dixieland Tarragona ja ha estat presentat

La protagonista és la trompetista Gunhild Carling, cap de cartell del festival i que oferirà un concert al Teatre Tarragona el dia 26 d’abril

La imatge del 24è Festival Internacional Dixieland Tarragona ja és al carrer. El cartell ha estat fet pel dissenyador i il·lustrador Xavi Pallarès "Pallaretti", i està protagonitzat per la trompetista Gunhild Carling, cap de cartell del festival d'enguany i artista molt curiosa que, entre altres facetes, toca tres trompetes a l'hora. La imatge del cartell del Festival, tot i ser actual, llueix un aspecte que remet a les èpoques daurades de la música dixieland. El dissenyador ha tractat la imatge potenciant l'aspecte vintage que transporta cap a l'estètica dels anys 50, amb un grafisme informal i divertit, com és la música dixieland.

El Festival se celebrarà del 25 al 30 d'abril i aviat es presentarà la programació completa. Les entrades pels grans concerts del Festival Dixie que es faran al Teatre Tarragona ja estan a la venda, juntament amb la resta de programació d'aquesta primavera.

El diumenge 22 d'abril, Chicuelo & Mezquida seran els primers a pujar a l'escenari. Chicuelo, guitarrista flamenc, solista reconegut i guanyador d'un Goya, estarà acompanyat per Marco Mezquida, creador d'un pianisme únici i que presentaran un espectacle resultat de l'encreuament de dues personalitats artístiques marcades per l'autenticitat, l'admiració mútua i el talent.

El dijous 26 d'abril, serà el torn de la carismàtica trompetista Gunhild Carling & Carling Family. L'artista i la seva banda són descendents de família de músics i tradició circense i són tota una institució al seu país, Suècia. Tenen el seu propi programa de televisió i protagonitzen els vídeos més populars del fenomen d'Internet anomenat Postmodern Jukebox.

El cap de setmana continuarà amb el concert The Gramophone All Stars Big Band que presenten el seu nou disc després de l'èxit de "Jazzmaica". El nou treball "Maraca Soul" afegeix nous ritmes de sonoritat caribenya com el bogaloo i el calypso. El diumenge, clourà el Festival tot un referent del so del jazz més tradicional, Dan Barrett Quintet. El músic ha treballat al costat de grans noms del jazz i el swing, com Benny Goodman i Tony Bennett, i és membre de la New Orleans Jazz Band de Woody Allen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada