dimarts, 11 de setembre de 2018

Aquest dissabte arriba la 36a Mostra de Folklore Viu amb el nom de "MetamorFOCsi"

Aquest proper dissabte, dia 15 de setembre, tindrà lloc la 36a Mostra de Folklore Viu de Tarragona, enguany organitzada per la Víbria de Tarragona pels seus 25 anys.

La 36a Mostra de Folklore Viu arriba amb el nom de MetamorFOCsi i podreu veure en acció a set bèsties de foc convidades més la nostra estimada Víbria de Tarragona.

La Víbria de Tarragona, dins la celebració dels 25 anys del seu naixement, organitza aquesta edició de la Mostra de Folklore Viu i convida set bèsties de foc d’arreu de Catalunya que reuneixen algunes de les característiques més destacades de la Víbria: pits i ventre de dona, cap, bec i potes d’Àliga, cua de drac, llengua de serp, part d’ales de ratpenat i llengua de serp.

Podreu gaudir de les enceses que oferiran les bèsties durant el recorregut fins a arribar a la plaça de les Cols, on faran el lluïment.
Les bèsties de foc participants seran:
- Bretolàs de Sant Andreu
- Boc de Vandellòs
- Cremablat de Tremp
- Drac de Vilanova i la Geltrú
- Hydracus de Jesús
- Ratpenat de Malgrat de Mar
- La Pàjara de Terrassa
- Víbria de Tarragona

El cartell d'enguany per a la Mostra de Folklore Viu es creat per Eduard Sedó Solé, i a continuació teniu l’explicació de la seva obra:
“El cartell d'aquesta edició de la Mostra de Folklore viu, pretén visibilitzar la figura de la dona de la mateixa manera que també aquells rols menys visibles i tan necessaris com és el fet de fer de bossa.
Les persones que fan de bossa són persones imprescindibles i de gran importància per tal d'un bon desenvolupament en els correfocs i cercaviles. L'estètica i colorimetria del cartell s'ha referenciat a partir de cartells de Festa major dels finals dels anys 80 inicis dels 90. Aquesta és la dècada en la qual es va construir la Víbria. Tanmateix, he volgut composar i emmarcar la fotografia amb grafismes, deixant entreveure una portada de revista. Personalment entenc les revistes com documents on hi apareix tot tipus de "folklore" a l'interior i on sovint hi apareixen tot tipus de personatges.”

Els horaris de la 36a Mostra de Folklore Viu són els seguents:
- A les 18:00h planda de les besties a la rambla nova, des de l´estàtua dels despullats.
- A les 19:00h, des de la Rambla Nova, des de l’estàtua dels despullats. Inici de la 36a Mostra de Folklore Viu.

El recorregut de la mostra serà el seguent: Donarà inici a la Rambla Nova i anirà per c. Sant Agustí, c. Portalet, bda. Misericòrdia, c. Major per acabar a la Plaça de les Cols.

- A les 20:15h, Plaça de les Cols. Passada de lluïment. Els diferents grups participants en la Mostra de Folklore Viu aniran arribant a la plaça de les Cols per oferir les seves enceses de lluïment. Un escenari magnífic per admirar una per una totes les bèsties de foc en la seva màxima esplendor.

- A les 21:30 h aproximadament, Pla de la Seu. Encesa de lluïment dels grups participants per posar punt final a la mostra.

Organitza: Víbria de Tarragona
Col·laboren: Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona, Port de Tarragona, Repsol, Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Pirotècnia Igual, Pirotècnia Catalana, Pirotècnia Garcia i Pirotècnia Estalella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada