17 de setembre 2019

Aquest divendres arriba un any més "El Retaule de Santa Tecla" a la Catedral

Foto: Ram Giner
Aquest proper divendres dia 20 de setembre i com mana la tradició a la Festa Major de la ciutat, arriba un any més el Retaule de Santa Tecla a la Catedral de Tarragona i a partir de dos quarts d'onze de la nit (22:30h).

El Retaule de Santa Tecla arriba representat per l’Esbart Santa Tecla i amb la música de la cobla La Principal de la Bisbal ampliada, dirigida per Francesc Cassú. A través de la creació coreogràfica, descobrim la vida, la conversió i el martiri de la nostra patrona. Un dels moments més emotius i sentits de la nostra festa major. Gairebé 700 anys de ritual compartit que fan de la nostra celebració un exemple de continuïtat i tradició. Una cita ineludible amb la part més ancestral de la nostra festa. Sota la direcció general, escènica i coreogràfica de Lluís Calduch i Ramos, l’Esbart Santa Tecla ens convida, un any més, a la seva cita més especial amb la ciutat.

Foto: DGC Photography
L’Esbart Santa Tecla de Tarragona, Premi Nacional de Cultura 1991. Una entitat que fa més de 48 anys que treballa per la cultura popular del nostre país i de la nostra ciutat, Tarragona. L’Esbart ha esdevingut una peça fonamental en l’evolució de la dansa catalana i en el procés de recuperació del Seguici de Santa Tecla que es va iniciar als anys 80; actualment hi participa amb el Ball de Bastons (1975), Ball del Patatuf (1981), Ball de Cercolets (1985), Ball de Turcs i Cavallets (1990) i Ball de Valencians (1997). Paral·lelament l’any 1991 es va presentar la creació de El Retaule de Santa Tecla i l’any 2003 les Contalles de Sant Magí, espectacles de gran format que volen apropar al públic les figures dels patrons de la ciutat.

El Retaule de Santa Tecla, creat per Jaume Guasch Pujolà i actualment dirigit per Lluís Calduch Ramos, ha esdevingut un referent dins de la cultura popular de Tarragona i de Catalunya i s’ha convertit en una de les poques representacions de cultura d’arrel que beu de les fonts del teatre popular medieval i que es celebra dins la nostra inigualable Catedral.

L’any 2016 van celebrar el 25è aniversari d’El Retaule de Santa Tecla amb un seguit d’activitats i projectes. L’any passat, per concloure aquesta efemèride, van presentar el nou vestuari, complements i attrezzo. Un altre objectiu important assolit per aquest col·lectiu de dones i homes que treballen de manera incansable per a la nostra cultura d’arrel.

Cap comentari:

Publica un comentari